2018 november horror (Leírás)Az Arte Tenebrarum Könyvkiadó novellapályázatot hirdet horror kategóriában!
A kiadványnak a fenti kép lesz a borítója. Címe: "Az erdő mélyén", mely egyben Gabriel Wolf címadó horrornovellájának címe is. A borítón látható kép is ehhez az íráshoz kapcsolódik.

Lehetőségek és nyeremények:
Nyomtatott könyvbe (antológiába) való bekerülés! (A kiadvány nemzetközi boltokban is kapható lesz. Listájuk az előző sikeres pályázatunk oldalán látható ITT.)
– Írásod bekerülhet egy olyan e-könyv antológiába, ami szintén temérdek áruházban lesz kapható világszerte! (Ezeknek a listája szintén megtekinthető a fenti zöldeskék gomb megnyomásával.)

Témabeli megkötés: Nincs (Nem kell erdőhöz kapcsolódó/erdőben játszódó történetnek lennie.)
Műfaj: horror (Amiben nem a romantikus szál, mint a Twilight-ban, hanem a borzongás és az izgalom dominál.)

Nevezési díj: NINCS!
A jelentkezőkre nézve egyéb költség sincs!

Fejenként maximum 1 db novellával lehet pályázni.
A pályázatok beérkezését minden esetben visszaigazoljuk e-mailben. A pályázat állását, a művek leellenőrzöttségét pedig folyamatosan nyomon lehet majd követni EZEN az oldalon.
Antológiánkba a legjobb 10 írás kerül majd be.*
A kötetben szerepelhet szerződött íróinktól is mű, de ezek az írások nem fogják mástól (pályázóktól) elvenni a lehetőséget. Az ő írásaikat nem számoljuk bele „a legjobb tízbe”, tehát a 10 nyertest azon FELÜL választjuk majd.

 Nyeremények:
– E-könyv: egy darab tiszteletpéldány epub formátumban és egy darab tiszteletpéldány mobi formátumban.
– Nyomtatott könyv: egy darab tiszteletpéldány INGYEN. A könyv postaköltségét is mi álljuk (magyarországi lakcím esetén).
– A nyerteseknek későbbi regénykiadási lehetőséget is tudunk biztosítani.

A jelentkezők személyét illetően:
– 18. évét betöltött felnőttek jelentkezését várjuk.
– Külföldön élő magyarok is jelentkezhetnek, ám az ő esetükben a nyomtatott könyv tiszteletpéldányuk külföldre történő postázásának felárát nekik kell majd állni.
– Anonim módon is lehet jelentkezni. Mi a beadvány tartalma és színvonala alapján döntünk, és nem a pályázó személye alapján. Magyarul: a novella számít, és nem az, hogy ki írta. Viszont eredményhirdetés előtt kapcsolatba lépünk a 10 nyertessel. Akkor kérni fogjuk a nyertesek nevét. Szerződéskötéskor pedig minden egyéb adatot is (lakcím, anyja neve, születési dátum, telefonszám stb...)

Terjedelem:
50.000, azaz ötvenezer karakter szóközök nélkül.
Plusz/mínusz 2.000, azaz kettőezer karakter eltérést elfogadunk, annál többet nem! Tehát ez azt jelenti (előző pályázatunkon sokan nem értették), hogy minimum 48.000 karakteresnek kell lennie az írásnak, maximum pedig 52.000 karakteres lehet.

Formátum:
– A megfelelő formátumban kell beadni a pályázatot Word .doc vagy .docx formátumban. Ehhez sablont INNEN  lehet letölteni. Kérjük, hogy mindenki a két sablon egyikét használja! A sablonfájlokban instrukciók is vannak. Ne állítsanak se a betűméreten, se a margókon!
– Díszítőelemek használata NEM megengedett! Az 50 ezer karakter terjedelmet értelmes, összefüggő, magyar szöveggel kell kitölteni!
– Tabulátort NE használjon a szövegben!
– Beadványt CSAK interneten, e-mailben csatolva fogadunk! Postán, kinyomtatott kéziratot nem fogadunk, ugyanis nem vállaljuk ennek begépelését!

Tilalmak:
– Kizárólag olyan novellákkal lehet pályázni, amelyeket kimondottan erre a pályázatra, ilyen műfajban ír a szerző. Korábbi, már (könyvben, blogon, weboldalon, újságban) publikált anyagot nem fogadunk el! Ha tudomást szerzünk róla, hogy ilyen írást küld valaki, az kizárást von maga után, és az a szerző más írással sem próbálkozhat újra. Kérjük, ezt minden jelentkező tartsa észben!
– A beadandó mű nem lehet fan fiction, tehát nem épülhet filmekre, játékokra, más regényekre, meglévő, már létező fantáziavilágokra, mint pl. Star Wars, Marvel Comics világa, Terminátor, Forgotten Realms, Harry Potter stb...
– Továbbá nem lehet gyerekmese, vers, sem erotikus vagy pornográf tartalmú írás.

Beküldési határidő: 2019. február 10. 17:00
Az elbírálás** legkésőbb 2019. március 1-jén lezárul. A beadványokat már menet közben olvasni/értékelni fogjuk.
A kiadvány nyomtatott könyvben és e-könyvben előreláthatólag 2019 március-áprilisában fog jelenni.

Aki a nyertesek között lesz:
– Azzal kiadói szerződést kötünk.
– Annak írását három szerkesztőnk díjmentesen kijavítja kiadás előtt. Kizárólag helyesírást, szórendet, központozást javítunk, logikai hibákra hívjuk fel a szerző figyelmét. A történet alakulásába, az írás stílusába vagy a benne található humorba nem szólunk bele. Semmilyen módosítást nem eszközölünk a szerző tudta nélkül. Javításaink is csak javaslatok (változások nyomon követése funkcióval végezzük), nem kötelező őket elfogadni.
________________________________________________________________________________________

* Ha pályázatunkra nem érkezik legalább NYOLC darab színvonalas, kiadható novella, akkor fenntartjuk a jogot, hogy a kiadványt mégsem jelentetjük meg. Ebben az esetben töröljük a beérkezett műveket, és értesíteni fogjuk róla a pályázókat 2019. február 10-én.

** Az elbírálást kiadónk szerkesztői végzik majd.
________________________________________________________________________________________

Jelentkező e-mail:

– A novellákat ide kérjük küldeni csatolva:
artetenebrarum.konyvkiado@gmail.com

– A levél tárgya: "Horror novellapályázat"
– A jelentkezéshez nem kell űrlapot kitölteni, elég a csatolt beadvány.
– Rövid bemutatkozást kérünk a szerzőktől! Üres levelet csatolt dokumentummal nem nyitunk meg, és nem válaszolunk rá! Ha anonim módon szeretne pályázni, akkor név nélkül is írhat bemutatkozást általánosságokról, konkrétumok említése nélkül.
– Kérjük, hogy ne csak a beadványra, de a jelentkező e-mailre is szánja rá a megfelelő időt mind modor, mind olvashatóság szempontjából.
________________________________________________________________________________________

Fenntartjuk annak a jogát, hogy ha a beküldött írásban durva helyesírási hibákkal, magyartalan fogalmazással, nem összefüggő szöveggel találkozunk, akkor a művet nem minden esetben fogjuk végigolvasni!
Kérjük, alaposan nézze át a munkáját, mielőtt beküldi! Ne az utolsó pillanatban tegye! Van rá három teljes hónapja!