Barion Pixel
Gabriel Wolf & Anne Grant: Alfa és ómega
Puhakötéses változat
Puhakötéses változat
Puhakötéses változat
Puhakötéses változat
Puhakötéses változat
.
Megosztás másokkal:

Gabriel Wolf & Anne Grant: Alfa és ómega

Cikkszám: ATK037
Kiszerelés: db
FORMÁTUMOK:

Puhakötéses nyomtatott könyv
Hossz: 234 oldalas verseskötet

Keménykötéses nyomtatott könyv
Hossz: 234 oldal

Kemény-, vászonkötéses könyv, védőborítóval
Hossz: 234 oldal

A termék adatai:
Műfaj: vers
Fedélterv: Gabriel Wolf
Kiadás éve: 2022

Termékismertető

Ez a verseskötet Gabriel Wolf és Anne Grant megismerkedésekor született, amelyre mindketten életük egyik legnehezebb korszakaként emlékeznek vissza. Ezért az eredeti koncepció az volt, hogy minden vers borús hangulatú lesz benne, de a szerzők végül arra jutottak, miszerint az úgy túlzottan töménynek tűnne, és esetleg deprimáló hatással lenne az olvasókra.
Ezért Grant magára vállalta azt a feladatot, hogy ő csupa bizakodó, szép, romantikus verset fog írni a kötetbe – még akkor is, ha ő sem volt túl vidám hangulatban akkoriban –, hogy egyfajta pozitív jövőképet vetítsen maguk elé, hátha egyszer még minden jobbra fordul.
Wolf pedig maradt a tőle megszokott stílusnál – mivel horroríróként kezdte, és zenészként is ilyen témájú művekről vált ismertté –, és az ő versei többnyire elvontak, baljósak, sötétek, sőt időnként még ijesztőek is.
A két költő munkái között jelentős kontraszt van. Ez ad egyedi hangulatot ennek a kiadványnak, továbbá az, hogy felváltva ugyanazokat a témákat dolgozzák fel: egyszer optimista, egyszer pesszimista megközelítésből. Ez a mű az eredetileg „Bipolar” címmel megjelent gyűjtemény 2022-es újrakiadása új borítóval és új versekkel kiegészítve. A kötetben több mint száz költemény található.
Az újrakiadás oka: A két író között akkoriban – amikor ezen a kiadványon dolgozni kezdtek – még csak barátság és szakmai tisztelet volt. Évekkel később ebből szerelem született, és 2022-ben, az „Alfa és ómega” kiadásának évében, februárra tervezik esküvőjüket.
Tehát a gyűjtemény címe (melynek jelentése: a kezdet és a vég) a következőkre utal:
- A végletességre, a szerzők két ellentétes nézőpontjára, ahonnan szemlélve ugyanazokról a témákról írtak verseket.
- Valamint arra, hogy a mű megírásakor még csak barátok voltak, amiből hamarosan házasság és – egy, az akkorinál reményeik szerint szebb – közös jövő születik majd.