Barion Pixel
Az utolsó (1. kötet)
Puhakötéses változat
Keménykötéses változat
Vászonkötéses változat
A könyv belülről
Vászonkötéses változat
Vászonkötéses változat
Reklámfotó
.
Megosztás másokkal:

Az utolsó (1. kötet)

Cikkszám: ATK002
Kiszerelés: db
FORMÁTUMOK:

E-könyv: epub, mobi
Hossz: 69.044 szó / 511 oldalas antológia

Puhakötéses nyomtatott könyv
Hossz: 250 oldal

Keménykötéses nyomtatott könyv
Hossz: 250 oldal

Kemény-, vászonkötéses könyv védőborítóval
Hossz: 250 oldal
A termék adatai:
Műfaj: sci-fi antológia
Fedélterv: Gabriel Wolf
Kiadás éve: 2021
GooglePlay TOP#1 🏆BESTSELLER🏆 kiadvány!

Termékismertető

Ez a kiadvány az Arte Tenebrarum Könyvkiadó 2020 novemberében indított novellapályázatának eredménye, „Az utolsó” című sci-fi antológia III/1-es kötete.

Gabriel Wolf ebben a kötetben szereplő „Az utolsó ötlet” című novellájának ismertetője:
2060-ra minden művészeti ágazatban elfogynak az ötletek. Ezáltal az emberiségnek kevés lehetősége marad a szórakozásra. A nép elveszíti a hitét az újszerűségben, sőt már a fantázia létjogosultságában is.
Ekkor azonban egy névtelen író azt állítja, hogy neki van egy utolsó ötlete, és hogy az valóban új.
Senki sem hisz neki. Először kigúnyolják, később egyfajta közellenséggé válik, az ellustult társadalom kényelmének árulójává, Júdásává.
Szeretné őket meggyőzni, de neki – névtelen senkiként – nem hisznek, ezért szövetséget köt Bart Moliére-rel, egy köztiszteletben álló pappal, akinek talán még adnak a szavára.
Júdás és a pap között megmagyarázhatatlan, természetfeletti kötelék keletkezik, amely által olyasmire lesznek képesek, amibe már az egész társadalom belebukott: Ők visszaadhatnák az emberek hitét az újba. Júdás szerint erre egyetlen mód létezik:
Hazudni kell nekik!
Ugyanis 2060-ra az emberiség eljutott arra a szintre, hogy már semmit sem hisz el, ami igaz. Tehát Júdás rájön, hogy kizárásos alapon, ha a szavahihető Barttal előadatja a népnek a valaha volt legnagyobb hazugságot, akkor azt még talán el fogják hinni, és ezáltal visszaállhat a régi rend: Ismét bízni kezdenek abban, hogy ők is képesek még alkotásban újat mondani, és akkor talán újraindul a kultúra, és nem lesz többé halálra ítélve.
De vajon mennyire működhet Júdás e kifordult – kissé őrületbe hajló – teóriája? Korrekt dolog-e egy papot hazugságra kérni vagy akár rámanipulálni?
Valójában ki ez a Júdásként emlegetett „névtelen ember”? Az emberiség végső megmentője? Vagy inkább a hazug, az áruló, akinek a Biblia alapján több mint kétezer éve tartja mindenki?

Egy részben valós eseményekre épülő történet, ami – a névtelen ember és Júdás miatt – kapcsolódik Wolf „Mi üzen a sír?” című horror bestselleréhez.


___________________________________

1. A kiadvány megjelenése után két héttel már bestseller lett a GooglePlay-en antológia kategóriában:


2. Nem sokkal később az antológia-trilógia mindhárom kötete bestseller lett!


3. Később az antológia első kötete szépirodalom kategóriában is TOP#1 bestseller lett!