Barion Pixel
Új
Az utolsó (2. kötet)
.
Megosztás másokkal:

Az utolsó (2. kötet)

Cikkszám: PK044
Kiszerelés: db
Súly: 0.33 kg
3 499 Ft
 db
A termék adatai: RENDELHETŐ!
Legkorábban május 18-án tudjuk postázni.

Nyomtatott könyv
Formátum: puhakötéses
Műfaj: sci-fi antológia
Fedélterv: Gabriel Wolf
Kiadás éve: 2021
Hossz: 250 oldal

Termékismertető

Ez a kiadvány az Arte Tenebrarum Könyvkiadó 2020 novemberében indított novellapályázatának eredménye, „Az utolsó” című sci-fi antológia III/2-es kötete.

A pályázat „Az utolsó ember” című, díjnyertes novellájának ismertetője:
„3177. szeptember 2-án, a délelőtti órákban egy negyvenes éveiben járó, rémült arcú, verejtékező férfi sietett be, erősen zihálva, az emberi nagykövetség épületébe.” – Így kezdődik a történet. Az olvasóban felmerülhet a kérdés, hogy vajon 3177-ben miért van szükség emberi nagykövetségre? A válasz:
Azért, mert azokban az időkben a Földet már robotok uralják, és az emberek vannak kisebbségben. Olyannyira, hogy csupán néhány utolsó, élő példány létezik belőlük. A számukra létrehozott nagykövetség pedig – amit robotok vezetnek és üzemeltetnek – ennek a veszélyeztetett fajnak az érdekeit képviseli.
A másik felmerülő kérdés, hogy miért zihál a férfi rémülten, aki besiet az épületbe, ha egyszer ez az intézmény kimondottan védi az embereket? A válasz:
Mert a férfi teljesen egyedül maradt. Ő az utolsó ember a Földön. Az egykori teremtés koronája, a tápláléklánc csúcsa kisebbséggé korcsosult, mi több magányossá vált, különccé, kívülállóvá. Ez okozza az aggályát. Bemegy hát a nagykövetségre – az egyetlen olyan helyre, ahol biztos nem akarnának neki ártani –, hogy megkérdezze:
Mi lesz most vele? Így, hogy magára maradt, a humanoid androidok majd nagy becsben tartják őt, akár egy letűnt kor pótolhatatlan bölcsét, mondhatni istenét, hiszen egykor ők, az emberek teremtették a robotokat?
Vagy lehet, hogy egyszerűen csak adnak neki egy új, teljesen hétköznapi munkakört, ahol kamatoztathatja – a robotokéhoz képest kissé silány – emberi képességeit?
Vagy mi van, ha inkább kivégzik?! Mert az androidoknak semmi szükségük nincs rá, és úgy meg fognak tőle szabadulni, mint egy rozsdás, elavult műszaki berendezéstől? A robotoknak ugyanis nincs lelkük. Ha valamit már haszontalannak ítélnek, azt eldobják vagy megsemmisítik.
Az utolsó embernek tehát nem véletlenül van súlyos pánikrohama, amikor belép az androidok uralta világban egy általuk irányított épületbe. Fogalma sincs, hogyan döntenek majd a sorsáról.
A rettegő férfi választ kap a kérdéseire, ám olyanokat, amelyekre soha életében nem számított volna.

___________________________________
Tartalom:
1. Dr. Szekszárdi Árpád: Az utolsó ember
2. Ian Pole: Az utolsó nap
3. Bolyki Tamás: Az utolsó szökés
4. Larianna: Földkerekségen
5. Sheila Simpson: Az utolsó csavar
6. Rozsomák László: Az utolsó ellenőr
7. Tia-Sziara Álmos Bogát: Az ürestér utolsó pilótája
8. Hartley Rhedd: Ajtók mögött

Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.