Barion Pixel
Új
Az utolsó (3. kötet)
.
Megosztás másokkal:

Az utolsó (3. kötet)

Cikkszám: PK045
Kiszerelés: db
Súly: 0.33 kg
3 499 Ft   2 999 Ft
 db
A termék adatai: RAKTÁRON

Nyomtatott könyv
Formátum: puhakötéses
Műfaj: sci-fi antológia
Fedélterv: Gabriel Wolf
Kiadás éve: 2021
Hossz: 250 oldal

Termékismertető

Ez a kiadvány az Arte Tenebrarum Könyvkiadó 2020 novemberében indított novellapályázatának eredménye, „Az utolsó” című sci-fi antológia III/3-as kötete.

Kalmár Lajos Gábor ebben a kötetben szereplő novellájának ismertetője:

A jövőben a Földet megmagyarázhatatlan okokból hamuhoz hasonló, szürke por lepi el. Apró szemcséinek köszönhetően mindenhová – a legszűkebb résekbe, a ruha alá is – bejut, és képtelenség tőle megszabadulni. Az élőlényeknél viszketést okoz, és rájuk nézve erősen mérgező. Az emberek először véresre vakarják magukat miatta, aztán beleőrülnek a szenvedésbe, majd kínok között halálukat lelik. Az állat- és növényfajok is ugyanilyen sorsra jutnak: majdnem minden élet kihal a bolygónkon, amely egy idő után kietlen pusztasággá válik, sivataggá, ám a sárgásbarna homok helyett szürke, gyilkos hamu borítja. Mindössze már csak néhány túlélő ember maradt a Földön.
Frank Tiricónak hívják az egyiküket. Még tizenéves volt, amikor a katasztrófa kezdetét vette, mára már azonban egy idősödő férfi, aki remeteként él egy barlangban, és egy korábbi sérülésének köszönhetően mindennap sántítva tér vissza oda éjjelre meghúzni magát.
Tirico ingerszegény, magányos élete alapvetően nyugodt lenne – leszámítva a környéken garázdálkodó vadállatok, és megvadult háziállatok okozta életveszélyt –, ám Frank ennek ellenére nem szereti elhagyni a barlangját. Néha azonban muszáj, mert ellátmányra, bizonyos élelmiszerekre neki is szüksége van, amit nem tud saját maga előállítani vagy megtermelni. Ilyenkor a megmaradt lakosok üzenni szoktak egymásnak egy régi haranggal, amelynek kongása azt jelzi, hogy árucsere céljából találkozni szeretnének egymással.
Az egyik ilyen alkalommal Frank megtudja, hogy már csak néhány túlélő maradt a világon... és azokból is nemrég újabb két fő veszett oda. A halálukért pedig feltehetően nem a por, hanem egy túlélő társuk a felelős: aki beleőrült a magányba, és e nem embereknek való világ gyötrelmes körülményeibe.
Frank Tirico ennek hallatán döntésre jut, és habár sántítva, de felkerekedik, hogy megállítsa ezt az illetőt... Ha lehet szép szóval, ha kell, akkor akár erőszakkal is!

Vajon mire megy egymással egy idős, sánta remete és egy őrült gyilkos, vadállatokkal körülvéve... a világvégén?

_________________
Tartalom:
1. Kalmár Lajos Gábor: Az utolsó menedék
2. Markovics Anita: Az utolsó remény
3. Kakas Dávid: Belső démonok
4. Andrew Greasy: Az utolsó ébredés
5. Violet C. Landers: LX
6. Kertész Nóra: Az utolsó renitens bolygó
7. Erváry Péter: Az utolsó ezermester

Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.