Bipolar (1. kiadás előszó nélkül)
.
Megosztás másokkal:

Bipolar (1. kiadás előszó nélkül)

Cikkszám: PK019
Kiszerelés: db
Súly: 0.33 kg
Értékelések átlaga:5/5 (2 db)
2 699 Ft   2 099 Ft
Betöltés...

 db
A termék adatai:

RAKTÁRON

Gabriel Wolf & Marosi Katalin – Bipolar
Formátum: puhakötéses nyomtatott könyv
Műfaj: vers
Fedélterv: Gabriel Wolf
Kiadás éve: 2019
Hossz: 172 oldal

Termékismertető

Ebben a verseskötetben ötven téma található. A szerzők mindegyiket saját stílusukban dolgozzák fel, öntik rímekbe szedett szavakba: így született meg ötven cím (összesen száz vers) erősen eltérő, végletes nézőpontokból.
Marosi Katalin regényeiben és verseiben egyaránt gyakran előfordulnak a romantikus, érzelmes és szerelmes motívumok. Gabriel Wolf műveiben pedig a sötétség, az őrület és a horror.
A szerzők egyfajta művészeti kihívásként úgy döntöttek, alkotói stílusukat szembeállítják egymással.
Egy példa a kötet koncepciójára:
„Túlvilág” című költeményében Marosi Katalin a mennyországról ír, Gabriel Wolf azonos című versében pedig a pokolról.
A kiadvány címét, azaz a „Bipolar”-t az ihlette, hogy a szerzőkben felmerült, mennyire másképp lehet szemlélni pontosan ugyanazt a dolgot, hiszen minden csak hozzáállás kérdése. A bipoláris depressziónak is ez a lényege: Az abban szenvedő beteg hajlamos a dolgokat egyszer túlzottan pozitívan, reményt keltően szemlélni (túl sokat vár az adott eseménytől, aztán emiatt túl nagyot is kell csalódnia), másszor pedig ugyanazt túl sötéten, reményvesztetten és letargikusan látja (ami által képtelen a valódi boldogságra).
Ez a kötet a végletes gondolkodásról szól. Arról, hogy néha milyen könnyű egyik végletből a másikba esni. Továbbá arról, hogy a szépségben is rejlik szomorúság és melankólia, de a sötétségben is megcsillanhat olyan, ami szép és magasztos.

Termék értékelés és véleményezés

2019. 07. 31. 14:35
Kellemesen csalódtam a kötetben. Sokkal jobb, mint amilyet vártam. ♥♥♥
2019. 06. 10. 11:50
Nagyon tetszik ez a koncepció. Elvont, komoly, monumentális és újszerű. Az ebookot már olvasom, és most döntöttem el, hogy ez olyan 'hazavivős' könyv, ami nyomtatásban is kell! :P
Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.