Barion Pixel
Anne Grant: Borcsa és Lalu tündérkirály
.
Megosztás másokkal:

Anne Grant: Borcsa és Lalu tündérkirály

Cikkszám: ATK042
Kiszerelés: db
FORMÁTUMOK:

Puhakötéses nyomtatott könyv
Hossz: 200 oldal

Keménykötéses nyomtatott könyv
Hossz: 200 oldal

Kemény-, vászonkötéses könyv, védőborítóval
Hossz: 200 oldal
A termék adatai:
Műfaj: mesekönyv gyerekeknek
Fedélterv: Gabriel Wolf
Kiadás éve: 2022

Termékismertető

A „Borcsa és Lalu tündérkirály” című gyűjtemény huszonöt mesét tartalmaz, amelyek egytől egyig a szeretetről és az összetartástól szólnak.
A történetek helyszíne Avarország, továbbá a tündérek és az egerek udvara. A szereplők nem mindennapi karakterek: szarvasbogarak, egerek, mezei pockok, földigiliszták és csigák. És nem utolsósorban bájos tündérek és egy csintalan, de szeretett gazdájáért mindenre kész, beszélő kiskutya.
Néhány példa a kötetből:
A „Rózi és a tériszonyos gilisztafiú” című mesében Durci Gyuri, a giliszta többször is összetűzésbe kerül Rózival, a tündérhercegnővel, mert a lány mindenképp barátkozni akar Durcival, de ezt az érdeklődést a másik nem viszonozza. A hercegnő pedig csak igen nehezen érti meg, hogy Gyuri sosem lehet a játszótársa, mert a giliszták és a tündérek élete merőben eltér egymástól.
A „Durci Gyuri és a nagy esőzésekben" a kisgiliszta egy óriási zivatarral szembesül, és úszóalkalmatosságot kell szereznie, amiben haladni tud a lucskos talajban. Ezért elmegy mindenkihez: ácshoz, kékfestőhöz, bognárhoz, amire valaki nagy nehezen tud neki készíteni egy úszógumit. Ebben a történetben a gyerekek régi foglalkozásokkal ismerkedhetnek meg.
A „Borcsa és a borostyánnal benőtt fák titkában” a kislány és édesapja, Lalu sétálgatnak a tündérpalota körüli kertben, és találnak három, borostyánnal teljesen benőtt fát. A király elmeséli Borcsának, hogy ez a fák kérése volt régen, mert nem szerettek volna többé gyümölcsöt hozni, ezért pihenni tértek.
A „Borcsa és az első hajvágásban” Lalunak le kell vágnia a kislány frufruját, de a kishercegnő megijed attól, hogy akkor elvész a tündérereje. Így hát menekülni kezd a király elől, amíg az meg nem győzi, hogy nem lesz baj. Hajvágás után Borcsa virágtengert varázsol a nappali közepére, hogy bizonyosságot nyerjen arról, miszerint varázsereje továbbra is a régi.
A kötetben található mesék arra hivatottak, hogy a lehető legkülönfélébb módokon mutassák meg a gyerekeknek azt, hogy miről is szól a szeretet, és hogy szeretni mindig kell, mert csak így élhetünk igazán boldogan!