Barion Pixel
Gabriel Wolf: Robot / ember
.
Megosztás másokkal:

Gabriel Wolf: Robot / ember

Cikkszám: PK042
Kiszerelés: db
Súly: 0.33 kg
FORMÁTUMOK:

Puhakötéses nyomtatott könyv (Figyelem! Ezt a kiadványt kizárólag ebben az egy formátumban áruljuk és terjesztjük.)
Hossz: 220 oldalas regény
Elérhetőség: RAKTÁRON
3 699 Ft   3 199 Ft
 db
A termék adatai:
Műfaj: sci-fi
Fedélterv: Gabriel Wolf
Eredeti kiadás éve antológiában: 2018
Bővített újrakiadás éve: 2021

Termékismertető

2074-ben kifejlesztenek egy mikrochipet, amely kizárólag szerves anyagot tartalmaz. Ezáltal kompatibilisebb az emberi szervezettel, mint bármilyen szintetikus implantátum. Ezzel a technológiával három évvel később már komplett emberi szerveket képesek létrehozni. Nem kell többé donorra várni a transzplantációnál. A szerveket egyszerűen legyártják, akár a gépalkatrészeket.
2100-ban megalkotják az első szerves anyagokból álló androidot, azaz embernek látszó robotot. Mivel a lény minden alkatrésze szerves és élő, így valójában nem is minősül gépnek. Ez egy új faj, új törvények vonatkoznak rájuk. Az élő robotokat először veszélyes munkákra, életmentésre használják, mivel ugyanarra képesek, mint az ember, ám életük „mégsem ér annyit”. Egyre nagyobb számban gyártják az olcsó, feláldozható munkaerőt, egészen addig, amíg számuk már elér egy veszélyes szintet. Mire az emberiség észbe kap, háború tör ki. A robotok fellázadnak teremtőik ellen. Az első robotháborút az emberiség nyeri. Ám egyvalamivel nem számoltak: A robotoknak nincs szükségük húsz évre ahhoz, hogy csecsemőből felnőtté fejlődjenek. Néhány nap alatt újragyártják magukat, és pótolják veszteségeiket. Ekkor tör ki a második robotháború. Ezt már a gépek nyerik. Az emberiség kipusztul. A legendák szerint legalábbis.
2500-ban senki sem biztos benne többé, hogy pontosan mi is történt négyszáz évvel azelőtt. A több milliárd ember és robot harcának és megsemmisülésének senki sem ismeri a pontos eredményét. A Föld lakossága elvileg robotokból áll. Azonban mivel nincs műszer, ami képes lenne kimutatni bármilyen különbséget is a robot és az ember között, így senki sem tudja egymásról, hogy micsoda. Sőt, még önmagukról sem.
A robottársadalom paranoiásan keresi az emberiség utolsó túlélőit, és nyomoz önmaga után. Többé senki sem biztos semmiben.
Egyetlen dologra emlékeznek csak az emberekkel kapcsolatban: arra, hogy mind őrültek voltak.
Vagy lehet, hogy inkább a robotok azok?

Bert Miller, "A menedék" írójának előszavával.

2019-ben Zsoldos Péter-díjra jelölték a művet!

Az eredeti, "Robot / ember" antológia (melynek ez az írás címadó műve volt) 2 évig töretlenül TOP #1 BESTSELLER kiadvány volt a GooglePlay-en antológia kategóriában! Erről videók itt láthatók:


Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.