Barion Pixel
Új
Ferenc K. Zoltán: Szentségtelen fohász
.
Megosztás másokkal:

Ferenc K. Zoltán: Szentségtelen fohász

Cikkszám: E097
Kiszerelés: db
999 Ft
Betöltés...

E-könyv formátum:
 db
A termék adatai: RAKTÁRON

E-könyv
Formátum: epub, mobi
Műfaj: thriller
Fedélterv: Gabriel Wolf
Kiadás éve: 2021
Hossz: 83.165 szó / 597 oldalas regény

Termékismertető

A hatvanas évek Kádár-rendszerében nem volt könnyű az élet. Nemcsak a dolgozó felnőttek számára, de a diákoknak sem.
Németh Gábor, az érettségi előtt álló, végzős diák komoly bajba keveri magát. Barátaival királyságpártinak vallva magukat, botrányt csinálnak egy iskolai rendezvényen, ahol Horthy Miklóstól idézve, Gábor arra szólítja fel a lakosságot, hogy harcoljanak a kommunizmus ellen, és űzzék ki hazánkból az oroszokat.
A fiatalembert akár ki is végezhetnék rendszer elleni lázításért, hazaárulásért, de az egyik rendőr úgy dönt, ad neki még egy esélyt az újrakezdésre, és hogy átgondolhassa nézeteit. Gábort felveszik a rendőrségre tanoncként, ahol két nyomozóra, Fehér Zoltán és Benkő Miklós elvtársak gondjaira bízzák.
A fiúnak már az is nehezére esik, hogy egyáltalán együttműködjön olyan emberekkel, akik az általa gyűlölt rendszert szolgálják, de aztán kiderül, hogy lesz annál még komolyabb problémája is:
Ugyanis egy őrült járja Budapest utcáit, aki rituális gyilkosságsorozattal sokkolja a rendőrséget. A hatóságoknak azért is van nehéz dolga ezzel, mert az elméletileg tökéletes Kádár-rendszerben, ahol mindenki egyenlő és boldog, nincs helye elégedetlen embereknek, ártatlan nőket okkult módon megkínzó és feláldozó gyilkosoknak viszont pláne nincs. A rendőrség ezért részben megpróbálja eltussolni az ügyet, hogy a lakosság egyáltalán ne értesüljön a jelenségről, részben megpróbálják elfogni a tettest, amivel nagyon meggyűlik a bajuk, mert az elkövető nem hétköznapi ember, és nem is aszerint gondolkodik.
Közben Neumann Ferenc, a forradalomban betöltött szerepe miatt évek óta raboskodó egykori hungarista pártszolgálatos emberfeletti kitartása, rátermettsége és a hosszú bezártság okozta elkeseredettsége miatt titkos alkut köt, a halottak pedig csak gyarapodnak.

Egy thriller regény, ami a magyarországi hatvanas évek sötét oldalát mutatja be: kegyetlen gyilkosságokat egy kegyetlen korszakban.

Gabriel Wolf előszavával.

Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.