Barion Pixel

Gabriel Wolf

Gabriel Wolf (születési nevén Farkas Gábor, habár manapság már kevesen szólítják így) főállású író, főszerkesztő, műfordító, zeneszerző, költő, énekes és grafikai tervező.
1977-ben született Budapesten. Nagyszülei 1956-ban elhagyták az országot, ezért gyerekkorának egy részét náluk, Amerikában, New Yorkban töltötte. Vallásos nevelést kapott, mert nagyapja református lelkész és teológus író volt, akinek az USA-ban volt gyülekezete.

Írói pályája:
Wolf horror, sci-fi, humoros, fantasy, thriller és romantikus irodalmi műfajokban ír. Jelenleg közel száz publikált írása van.
Első műve nyomtatásban 2003-ban jelent meg Álomharcos címmel (Cherubion Kiadó: A bölcsesség kapuja antológiában). Wolf évekkel később (mivel közben inkább zenészkarrierjére koncentrált), 2017-ben kezdett el szabadúszóként, főfoglalkozásban írni.
Néhány hónap után saját kiadót alapított „Arte Tenebrarum Könyvkiadó” néven (amely kifejezés latinul van. Jelentése: „sötét művészet”. Ez utalás Wolf zenéire és dalszövegeire.)
Wolfnak 2019-ben három sci-fi művét jelölték Zsoldos Péter-díjra:
https://zsoldosdij.avana.hu/jeloltek-2019
A kiadó 5 évvel megnyitása után, 2022-ben már 164 szerződött íróval rendelkezik (köztük olyan nevekkel, mint Nemere István, John Caldwell [Nemes István], Mark Lawrence [brit író], Böszörményi Gyula vagy Frey Éva), rendszeresen irodalmi pályázatokat szervez, antológiákat és regényeket ad ki minden szórakoztató irodalmi műfajban. Kiadványaik háromféle nyomtatott könyvben és e-könyvben jelennek meg nemcsak hazánkban, de külföldi országokban is.
A GooglePlay-en Wolfnak számtalan írása volt már Top#1/bestseller helyezett. Erre ezen az oldalon a regényeire kattintva láthatók videóbizonyítékok:
https://www.artetenebrarum.hu/termekek/bestseller
Wolf könyvei a külföldi magyarok körében is ismertek, mivel kiadója külföldre is terjeszti a nyomtatott könyveit. Általában több mint kétszáz könyve található meg az eBay-en külföldi könyváruházak kínálatában:
https://bit.ly/Wolf-könyvek

Zenészi pályája:
1994-ben, tinédzserként kezdett zenélni. Általa alapított együttesek: Finnugor (finn-magyar tagokból álló szimfonikus black metal zenekar), Ywolf (sötét, gótikus szimfonikus zene), Infra Black (elektronikus, terror EBM, horror-EBM) és Aconitum Vulparia (dark ambient).
Tizenhat év alatt több mint harminc stúdióalbuma jelent meg, és több külföldi kiadóval (Adipocere Records: Franciaország, Hammerheart Records: Hollandia, New Aeon Media: Hollandia, Irond Records: Oroszország, DSBP Records: USA) volt állandó szerződése.
5 együttesének lemezeibe az alábbi linkeken ingyen bele lehet hallgatni, és akár meg is vásárolni:
https://finnugor.bandcamp.com
https://ywolfofficial.bandcamp.com
https://infra-black.bandcamp.com
https://theflow-official.bandcamp.com
https://aconitumvulparia.bandcamp.com
Jelenleg az Earth and Sky Productions nevű olasz lemezkiadó adja ki folyamatosan újrakiadásban Wolf egykori (1994-2010-ig megjelent) műveit digitális formátumban, CD-n és bakeliten egyaránt.

Gabriel Wolf jelenleg, 2022-ben Budapesten él feleségével.