Barion Pixel

Általános szerződési feltételek

Érvényes: 2018. május 25-től visszavonásig

Az Általános Szerződési Feltételek, illetve vásárlási feltételek (továbbiakban: szabályzat vagy ÁSZF) tartalmazzák a Farkas Lívia egyéni vállalkozó (tulajdonos), mint szolgáltató ("szolgáltató”) által üzemeltetett artetenebrarumkiado.shopstart.hu weboldal ("oldal”) használatára vonatkozó általános szerződési és felhasználási feltételeket. Kérem, csak akkor vegye igénybe az oldal használatát, amennyiben minden pontjával egyetért, és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, ezáltal nem minősül írásba foglalt szerződésnek, magatartási kódexre nem utal.

Szolgáltató fenntartja magának a jogot az ÁSZF módosítására. (Szolgáltató nem vállal felelősséget arra nézve, hogy figyelemfelhívást nyújtson – akár az oldalon, akár egyéb formában – az ÁSZF változásáról, mivel a szolgáltató és felhasználó között nem jön létre olyan szerződés, amely ezt különösen indokolttá tenné. Ennek ellenére a szolgáltató dönthet ellenkezőleg is.) Felhasználó kötelessége, hogy az oldalra való belépés után ellenőrizze jelen szabályzat változásait, melynek új szakaszai a fejlécben feltüntetésre kerülnek.

Az artetenebrarumkiado.shopstart.hu weboldalt a szolgáltató egyéni vállalkozóként üzemelteti.

A shop oldalon elérhető szolgáltatásokat a szolgáltató szintén egyéni vállalkozás keretén belül nyújtja.

Szolgáltató adatai

 • Név: Farkas Gáborné egyéni vállalkozó (Arte Tenebrarum Könyvkiadó)
 • E-mail: artekiado@gmail.com
 • Cégforma: Egyéni vállalkozó
 • A vállalkozás állapota: Működő
 • Adószám: 56389517-1-42
 • Nyilvántartási szám: 55029430

Tárhelyszolgáltató:

 • Cég neve: Shopmasters-Informatika Kft.
 • Székhely: 2200 Monor, Ady Endre u. 24.
 • Adószám: 23130232-2-13
 • Cégj. szám: 13-09-188909
 • E-mail: kapcsolatshopstart.hu
 • Bankszámlaszám: 10700206-66227144-51100005 (CIB Bank)

1. Alapvető rendelkezések

Jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, az adatvédelmi nyilvántartásról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info tv.), valamint a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozó rendelkezéseire.

2. Szerzői jogok

2.1. Az oldal teljes tartalma (beleértve a letölthető anyagokat) szerzői jogvédelem alatt áll. Az oldalon látható könyvek tartalmát, címeit, borítóit, ismertetőit tilos a szerzők (Gabriel Wolf, Anne Grant, David Adamovsky...) írásos engedélye nélkül felhasználni. Még részletekben SEM lehet!

3. Felhasználási feltételek

Az oldal használata díjmentes.

3.1. Nem regisztrált felhasználók

3.1.1. Az oldalon az alapvető funkciók használatához nem szükséges regisztráció ("tagság"), mint például a termékek böngészéséhez, megtekintéséhez.

3.2. Regisztrált felhasználók ("tagok")

3.2.1. Az oldal teljes funkcióit (termékek megrendelését) csak regisztrált tagok érhetik el bejelentkezés után, úgymint - a teljesség igénye nélkül:
- saját profil, személyes adatok szerkesztése
- felhasználói fiók végleges törlése

3.2.2. Szolgáltató jogosult a tagságot bármikor visszavonni, megszüntetni.

3.2.3. Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy tagságot biztosítson bárkinek ingyenesen, saját belátása szerint.

3.2.4. A tagság automatikusan és véglegesen megszűnik az oldal megszűnésével.

3.2.5. A tagok belépés után a "Regisztrációs adatok" menüpontban módosíthatják valamennyi személyes adatukat, továbbá kérhetik adataik törlését is a "Kapcsolat" oldalon történő üzenetküldéssel.

3.2.6. A regisztrált felhasználó felelőssége, hogy belépési adatait ne adja ki senkinek, mert ha fiókját törlik, többé nem léphet be az oldalra.

3.2.7. Elfelejtett jelszó vagy felhasználónév esetén az emailcím megadásával lekérhetőek az új belépési adatok.

3.3. Reklámok, hirdetések, felugró ablakok

3.3.1. A felhasználó tudomásul veszi, hogy a szolgáltató saját és harmadik féltől származó hirdetéseket, felugró ablakokat jeleníthet meg számára az oldalon.

4. Árak

4.1. A shopban feltüntetett árak forintban értendőek és nem tartalmaznak áfát, mert vállalkozásunk alanyi áfamentes.

4.2. Vásárló azt az összeget fizeti, amit felhasználóként a pénztár oldalon elfogadott, és amelyről e-mailben visszaigazolást kapott.

4.3. Shop technikai működéséből eredő hiba

4.3.1. Amennyiben a shop működésében programozási, technikai hiba folytán eltérés lép fel a shop oldalon előre meghirdetett szolgáltatás ára és az ÁSZF 4.2. szerinti ár között, Szolgáltató fenntartja a jogot az utólagos helyesbítésre.

4.3.2. Utólagos helyesbítés: A hiba felismerése, kijavítása után Szolgáltató haladéktalanul értesíti az új, helyes adatokról a jelentkezőt/vásárlót a szolgáltatás kezdő időpontját megelőző legalább 24 órával.

a) Ha a jelentkező/vásárló nem fogadja el az ÁSZF 4.2. szerinti árnál magasabb árat, köteles erről értesíteni a Szolgáltatót, aki törli a jelentkezést, illetve vásárló részére visszautalja az általa előre utalt összeg 100%-át.

b) A szolgáltatás kezdő időpontja előtti 24 órán belül a Szolgáltató már nem módosítja az ÁSZF 4.2. szerinti árat, amennyiben a jelentkező/vásárló részére hátrányos volna (magasabb árat eredményezne).

c) Szolgáltató minden esetben módosítja az ÁSZF 4.2. szerinti árat, amennyiben a jelentkező/vásárló részére kedvező (alacsonyabb árat eredményez). Vásárló részére a különbözetet visszautalja.

4.4. Az online bankkártyás fizetések a Barion*, Borgun, OTP SimplePay és PayPal rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el.
*A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

5. ÁSZF változása

5.1. Az ÁSZF 3.1.-4.3.2 közötti pontjaiban történő módosítás esetén Szolgáltató tájékoztató e-mailben értesítést küld a vásárló részére a megváltozott feltételekről, amennyiben a változtatásra a szolgáltatás teljesítése előtt került sor.

6. Elállás joga

6.1. Nyomtatott könyvek esetében:
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól az átvételtől számított 14 naptári napon belül. Elállási szándékát, kérjük, haladéktalanul jelezze az "Kapcsolat” oldalon található e-mail címen! Elállás esetén a terméket a vevőnek saját költségén kell visszaküldenie az Impresszum oldalon található címre. Beérkezéstől számítva számított 14 naptári napon belül visszatérítjük a visszaküldött termék(ek) vételárát olyan fizetési módon, ahogy azt a vevő eredetileg tette. Visszaküldeni ajánlott (ragszámmal rendelkező) küldeményként kell a könyvet, máskülönben elveszhet a postán! Ebből adódó károkért nem vállalunk felelősséget. Utánvéttel visszaküldött csomagokat nem veszünk át, és törvényileg sem vagyunk rá kötelezhetők.

6.1.1. A vevő kizárólag akkor gyakorolhatja a nyomtatott könyvekre vonatkozó elállási jogát, ha sérülésmentesen küldi vissza a terméke(ke)t. Nem lehetnek tehát szamárfülesek az oldalak, nem lehet a könyvön semmilyen jele annak, hogy a vevő elolvasta. Nem lehet a könyv gerincén hajtás nyoma, sem pedig a könyv borítóján.

6.2. E-könyvek esetében:
E-könyvek vásárlásától addig állhat el a törvény szerint, amíg azokat meg nem kapta a számítógépére. Onnantól ugyanis a felhasználónak lehetősége van másolatot készíteni róla, tehát nem lehet már visszavonni (meg nem történtté tenni) a vásárlást.
Ha tőlünk vásárol e-könyvet, akkor sikeres rendelésleadás esetén először a shopstart.hu rendszere automatikus e-mail visszaigazolást küld a megrendelésről. Elállni ekkor még el lehet a vásárlástól! Ilyen esetekben azonnal (órákon belül) visszatérítjük a kifizetett összeget.
Ha viszont az e-könyv fájl már csatolva elküldésre került e-mailben, onnantól az elállási jog már nem él. Tehát e-könyvek elállásánál, kérjük, hogy az ilyen szándékát még a csatolt fájl megérkezése ELŐTT jelezze!

7. Számlázás

7.1. Webáruházunk a NAV által elfogadott Számlázz.hu rendszerén keresztül számláz. Alapesetben úgynevezett papírszámlát állítunk ki. Nyomtatott könyvek esetén a számlát kinyomtatva papíron küldjük a könyvvel együtt a csomagban. E-könyv esetén pedig e-mailben csatolva küldjük a papírszámlát PDF formátumban, amit a Számlázz.hu-tól kapunk. Elnevezése szerint mindkettő papírszámla. Kérésre e-számlát is tudunk küldeni. A papírszámla és az e-számla közötti különbségről bővebben ITT olvashat. Ennek csak könyvelési szempontból van jelentősége, magánszemélyek vásárlásainál nincs. A NAV a papírszámlát és az e-számlát egyaránt elfogadja.


2018. szeptember 1.
artetenebrarum.hu